De Mul

De mul is een vis die behoort tot de familie van de zeebarbelen. Deze vis heeft een langgerekt lichaam en kan tot wel 70 centimeter lang worden. De mul heeft een kenmerkende rode kleur en is te vinden in de wateren rondom Europa.

Belang van de vis in Nederland en wereldwijd

De mul is in Nederland voornamelijk populair onder sportvissers. Wereldwijd wordt deze vis echter ook veel gevangen voor consumptie. Vooral in Zuid-Europa, waar de mul als delicatesse wordt beschouwd, is er veel vraag naar deze vis.

Geschiedenis van de vis

De geschiedenis van de mul gaat terug tot in de oudheid. Zo werd deze vis al genoemd door de Griekse filosoof Aristoteles. Ook in Romeinse tijden was de mul al bekend als consumptievis.

Leef gebied(en) van de vis

De mul komt voor in verschillende wateren rondom Europa. Zo is deze vis te vinden langs de kusten van Portugal, Spanje en Frankrijk, maar ook bijvoorbeeld langs de Britse kust.

Visserij en duurzaamheid

Het vissen op mul gebeurt voornamelijk met hengelsport materiaal. Daarnaast wordt er ook professioneel gevist op deze soort.

"Het is belangrijk om bij het vissen op mul rekening te houden met duurzaamheid, om ervoor te zorgen dat deze vis ook in de toekomst nog te vinden is in onze wateren."

Hoe kan je de vis vangen

De mul wordt voornamelijk gevangen met aas, zoals wormen, krabben of stukjes vis. Het is belangrijk om bij het vissen op mul rekening te houden met de tijden van het getijde, omdat deze vis voornamelijk actief is tijdens eb en vloed.

De mul als delicatesse

In Zuid-Europa wordt de mul beschouwd als een echte delicatesse. Zo staat deze vis bijvoorbeeld op de menukaarten van veel Franse restaurants. De mul heeft een stevige structuur en een kenmerkende smaak.

Samenvatting van belangrijkste punten van de vis

  • De mul behoort tot de familie van de zeebarbelen.
  • Het is een populaire sportvis in Nederland.
  • Wereldwijd wordt deze vis veel gevangen voor consumptie.
  • De geschiedenis van de mul gaat terug tot in de oudheid.
  • Deze vis komt voor in verschillende wateren rondom Europa.
  • Bij het vissen op mul is duurzaamheid erg belangrijk.
  • In Zuid-Europa wordt de mul beschouwd als een delicatesse.

FAQ over de Mul

  1. Hoe herken je een mul?
    Een mul heeft een langgerekt lichaam en is rood van kleur. Deze vis kan tot wel 70 centimeter lang worden.
  2. Waar kan ik het beste op mul vissen?
    De mul komt voor in verschillende wateren rondom Europa. Het is belangrijk om rekening te houden met de tijden van het getijde als je gaat vissen op deze soort.
  3. Is de mul duurzaam om te eten?
    Het is belangrijk om bij het eten van mul rekening te houden met duurzaamheid, omdat deze vis tegenwoordig onder druk staat. Kies daarom altijd voor duurzame vangstmethoden en koop alleen vis met een keurmerk zoals MSC of ASC.

Wil jij meer weten over de mul? Neem dan eens een kijkje op onze website, Visfans.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.